Jomfruhummeren kaldes også dybvandshummer. Den fanges i Kattegat og på Nordsøen, hvor den lever ved havbunden på 25–250 meters dybde. Server suppen med kogte jomfruhummerhaler, kammuslinger eller rejer, sammen med fennikel, gulerod og porrer. Til hovedret kan du tilsætte lidt torsk, der simrer med de sidste 5 minutter. Server med godt koldhævet brød. Velbekomme!
VORES KÆRLIGHEDSERKLÆRING TIL LÆSØ
Når du køber en jomfruhummersuppe, hjælper du Læsø Museum med at bevare hummerhytterne samt Jomfruhummerfestivalen med at videeudvikle deres kokkekonkurrence. Vi donerer 3,- pr. solgt flaske.
LÆSØ SALT
Vi anvender sydesalt fra Læsø Salt. Sydesaltet er udvundet ved inddampning af det salte grundvand som findes på Rønnerne.
Vi anvender friskfangede Jomfruhummer fra havet omkring Læsø. Den særlige nordeuropæiske jomfruhummer betragtes i hele verden som en eksklusiv delikatesse.
Læs mere her: www.horneksodde.dk
Jomfruhummersuppen er varmepasteuriseret og opbevares i stuetemperatur indtil åbning. Efter åbning opbevares suppen i køleskab.
500 ml.
Ingredienser: JOMFRUHUMMERbouillon ( Vand, JOMFRUHUMMERskaller (60%), FISKEben, MUSLINGER, gulerødder & løg ), hvidvin (SULFITTER), løg, SELLERI, porrer, gulerødder, kartofler, hvidløg, tomatpure, salt, timian, fennikelfrø, laurbærblad, paprika, karry, cayennepeber, hvid peber.
Næringsindhold pr. 100 g: Energi 282 kj / 67 kcal. Fedt, total 0,6g. Heraf mættede fedt 0.1 g. Kulhydrat , total 9,7 g. Heraf sukker 2,9g. Stivelse 0,5 g. Kostfibre 0,9 g. Protein, total 4,9g. Salt 2,02g